Efficiënte stroomvoorziening voor gemeenten

Bouwen aan een slimme
en bruisende stad

Evenementen, markten en sfeervolle verlichting in de straten zijn trekpleisters voor toeristen. Om dit te laten draaien, is er stroom nodig. Het is niet eenvoudig om met een ‘normale’ stroomkast de kosten bij de juiste gebruiker neer te leggen, continue je verbruik te kunnen monitoren en alle stroompunten inzichtelijk te maken in een plattegrond. SLIMME kast maakt dit wél mogelijk.

Alle verbruikskosten doorberekenen om de omzet te verhogen? Ongelukken voorkomen door gevaarlijke situaties te detecteren? En stroompunten op afstand in- en uit kunnen schakelen? Ga dan voor SLIMME kast. Deze slimme software is een toevoeging aan een bestaande straat- of putkast met vele extra voordelen.

Adviesgesprek inplannen

Wat is SLIMME kast?

Software die wij plaatsen in uw huidige stroomkast(en) die deze voordelen oplevert:

Reserveren van een
specifiek stroompunt

Bekijk alle stroompunten die in uw beheer zijn en reserveer er eentje voor een bepaald tijdstip/event. 

Realtime inzicht in verbruik
per stroompunt

Is er bijvoorbeeld een markt aan de gang? U ziet exact hoeveel stroom er op dat moment per stroompunt wordt verbruikt.

Continue nullast- en misbruikbewaking

Wanneer er geen activiteit is gepland en er toch sprake is van elektra verbruik dan kunt u als beheerder er voor kiezen om een direct alarmmelding te krijgen. Bij misbruik krijgt u altijd een melding.

Zelfherstellende beveiligingen

Elke contactdoos kan worden uitgerust met zelfherstellende beveiligingen. Bij een gebruikersfout kan de gebruiker de beveiliging zelf herstellen. Hiervoor hoeft u als beheerder niet voor iedere gebruikersfout naar de betreffende kast om dit te herstellen. Om dit volgens de normen mogelijk te maken zijn de beveiligingen uitgerust met extra componenten.

Aansluitings- en blindstroomanalyse

SLIMME kast meet ook de werkelijke stroomwaarden per fase. Dit geeft inzicht in de piekstromen. Deze waarden worden vergeleken met de aansluit-waarde van de betreffende kast. Als blijkt dat de maximale gemeten stroomwaarde lager is dan de aansluitwaarde, dan krijgt u automatisch een advies om de aansluiting te laten verlagen. 

Automatische facturering per contactdoos

De kosten per contactdoos kunt u automatisch laten factureren naar de eindgebruiker. Dit voorkomt administratieve handelingen en daardoor uw werkstromen.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw gemeente? 

Demo inplannen

Meer dan alleen software

☑️ Minder werkdruk bij medewerkers door automatisering
☑️ Blije marktmeesters door eerlijke kostenverdeling
☑️ Geen sleutelverlies door digitale toegang
☑️ Veilige stad door continue bewaking
☑️ Een investering met rendement
☑️ Online toegangsbeheer


➕ Een training om alle betrokkenen de software te leren kennen

Slimme kast

Voor wie is SLIMME kast?

SLIMME kast is voor alle gemeenten die één of meerdere kasten voor marktstroom of evenementenstroom in eigendom hebben en de energiekosten eerlijk wil beheren.

Veel gemeenten berekenen een standaard bedrag door voor het verbruik van elektriciteit tijdens markten of andere events. Of ze berekenen het überhaubt nog niet door. Zonde! Met SLIMME kast heeft u direct inzichtelijk hoeveel elektriciteit een gebruiker verbruikt. Dit berekent u automatisch door aan die betreffende verbruiker. Geen extra administratieve handelingen, wel extra omzet.

Demo inplannen

Hoe gaan wij te werk?

Wat gebeurt er na een telefonische aanvraag of aanvraag via de website?

1

INVENTARISATIE MET EXPERT

Wij bellen u altijd zo snel mogelijk om uw wensen door te nemen. Samen met één van onze experts komt er een plan van aanpak tot stand. Wij nodigen u hierna graag uit in onze experience room bij ons op locatie om het product te laten zien en specifieke wensen te bespreken.

2

INSTALLATIE

De keuze is gemaakt en nu volgt de installatie. Wij spreken met u een goed moment af om deze installatie te laten plaatsvinden.

3

TRAINING EN 24/7 SERVICE

Na de installatie geven wij een training aan medewerkers die met de software te maken krijgen. Zo ontstaan er geen onduidelijkheden op de werkvloer. Hierna zijn wij 24/7 te bereiken voor vragen.

Bouwen aan een slimme stad

Smart city

Slimme steden, ook wel smart cities, zijn steden die slimme oplossingen inzetten om de leefbaarheid, duurzaamheid, bereikbaarheid, welzijn en economische ontwikkeling te vergroten. Die slimme oplossingen maken veelal gebruik van digitalisering, technische innovatie en data. Slimme kasten dragen ook bij aan een slimme stad.

Eenvoudig stroom afrekenen per contactdoos, wel zo eerlijk én transparant. Als je dit biedt als stad, heb je te maken met tevreden marktmeesters. Zo blijven zij wekelijks naar de markt komen, zijn inwoners blij met deze bruisende markt én trekt het ook toeristen aan. De impact dus groot.

Hetzelfde geldt voor een kermis. Als hier geen lawaaimakende, stinkende aggregaten hoeven te staan, bevordert dit het plezier voor de bezoekers. En daarnaast is het ook beter voor het milieu.