Efficiënte stroom- en kostenverdeling voor uw stad, recreatiepark of jachthaven

Het online portaal voor grip op uw energiestromen | Snel terugverdiend

Beheer uw energie

Handige agendafunctie voor het schakelen van de stroom

Bespaar kosten

Voorkom ongewenst gebruik en verreken de exacte verbruikskosten

Cloud beheer

Overal en altijd beheer van uw kasten via ons online portal

Analyse van energie

Altijd inzicht in het verbruik en trends van al uw kasten

SLIMME kast voor totaalbeheer van uw energiestromen 

SLIMME kast is een essentieel onderdeel om te komen tot een eerlijk en transparant economisch verantwoord beheer van de stroominstallaties. Via de zeer gebruiksvriendelijke software kunt u voor- en achteraf het gebruik van de kast(en) eenvoudig organiseren.

SLIMME kast in het kort

Met SLIMME kast worden de energiekosten voor evenementen, markten, ambulante handel e.d. eenvoudig te beheren en op maat af te rekenen. Als eigenaar vermijdt u ongewenste afname en krijgt u maximaal technisch inzicht.
.

Wat is SLIMME kast?

De installatie wordt geschikt gemaakt voor het meten en schakelen op afstand. Met de software van SLIMME kast kan de beheerder op afstand de kast(en) in- en uitschakelen, per gewenste periode het verbruik vastleggen en gespecificeerd per activiteit verrekenen met de gebruikers.

Voor wie is SLIMME kast?

SLIMME kast is voor iedereen die één of meerdere kasten voor marktstroom of evenementenstroom in eigendom heeft en de energiekosten rechtvaardig wilt beheren. Dit zijn vaak gemeenten of stichtingen die markten en evenementen organiseren.

De voordelen van SLIMMEkast

Tijdbesparing: De administratie en financiële afhandeling wordt automatisch voor u gedaan. Dit scheelt u een hoop gedoe. Met het toepassen van zelfherstellende beveiligingen hoeft u niet voor elke gebruikersfout direct naar de betreffende locatie te gaan.

Kostenbesparing: U kunt eenvoudig de tarieven bepalen. U maakt van een kostenpost een opbrengstenpost. Dankzij aansluitmanagement betaalt u niet te veel voor een te zware aansluiting.

Maximale controle: Overal en altijd heeft u inzicht en controle over de installaties. Via de handige agenda bepaald u wanneer de kasten gebruikt mogen worden. Ook kunt u diverse alarmmeldingen krijgen zoals bij onverwacht stroomverbruik of het onvoorzien openen van een kast.

Duurzaam: Dankzij de flexibele inzetbaarheid van de installaties wordt de inzet van aggregaten voorkomen. Dit scheelt stank en herrie.

Elektra kaart: interactieve elektrakaart met alle stoompunten. Online live inzicht in alle kast locaties, stopcontacten en gebruik. Dit maakt het dagelijks beheer een stuk eenvoudiger. Er is direct inzicht wat een gemeente kan bieden aan elektra voorzieningen.

Functies

SLIMME kast beidt vele mogelijkheden. U kunt kiezen uit drie uitvoeringen: basis, compleet of max.
Hieronder ziet u de mogelijkheden per optie:

Agenda functie

Via een handige agenda maakt u eenvoudig activiteiten aan. Dit kan bijvoorbeeld een eenmalig evenement zijn of een wekelijks terugkerende markt. Op basis van deze agenda schakelt SLIMME kast de betreffende kasten op tijd in en uit.

Elektrakaart

Interactieve stroomkaart met alle stoompunten. Online live inzicht in alle kastlocaties, inclusief alle stopcontacten en het actuele gebruik. Dit maakt het dagelijks beheer een stuk eenvoudiger. Er is direct inzicht wat een gemeente kan bieden aan elektra voorzieningen. Dit helpt om vraag en aanbod bij elkaar te brengen waarmee onnodige kosten of stinkende generatoren worden vermeden.

Schakelen per kast

De agenda bepaald wanneer de contactdozen worden ingeschakeld. De contactdozen geven alleen spanning als er een activiteit is. Dit voorkomt oneigenlijke afname.

Meten per kast

Het totale stroomverbruik per kast wordt gemeten en wordt het stroomverbruik automatisch toegewezen aan de betreffende activiteit. Wanneer een activiteit meerdere kasten gebruikt wordt dit automatisch verzameld tot één geheel.

Kosten verrekenen

De energiekosten per activiteit kunnen achteraf worden bepaald. Automatisch worden de verbruikerskosten berekend en deze kunnen worden verrekend met de betreffende activiteit. Als beheerder kunt u zelf bepalen in welke tijdsinterval. Of dit per activiteit is of verzameld per maand of kwartaal het kan allemaal.

Nullast bewaking

Wanneer er geen activiteit is gepland en er toch sprake is van elektra verbruik dan kunt u als beheerder er voor kiezen om een direct alarm melding te krijgen. Immers er is een grote kans dat er sprake is van oneigenlijk gebruik van de kasten. U kunt dan direct actie ondernemen. Deze melding krijgt u bijvoorbeeld per mail of sms. U kunt dit zelf instellen

Aansluiting analyse

SLIMME kast meet ook de werkelijke stroomwaarden per fase. Dit geeft naar verloop van tijd inzicht in de piekstromen. Deze waarden worden automatisch vergeleken met de aansluitwaarde van de betreffende kast. Als blijkt dat de maximale gemeten stroomwaarde lager is dan de aansluitwaarde dan krijgt u automatisch een advies om de aansluiting te laten verlagen. Dit kan fors besparen op de periodieke aansluitvergoeding van het betreffende netwerkbedrijf.

Blindstroom analyse

Door dat SLIMME kast de stroomwaarde per fase meet is er ook inzicht of alle drie de stroom fases evenredig worden belast. Wanneer dit niet het geval is kan dit leiden tot onnodige uitval van een kast en tot onnodige blindstromen (stroomkosten zonder nuttig gebruik). Dit is een ongewenste situatie. U krijgt automatisch inzicht en een melding zodat u direct kan acteren om dergelijke situaties te voorkomen. Deze informatie is achteraf in het logboek ook na te lezen.

Misbruik bewaking

Bij deze optie worden de kastdeuren voorzien van deurcontacten. Wanneer één van de kastdeuren op een onverwacht moment worden geopend krijgt u direct een alarm melding. Immers er is een grote kans dat er sprake is van oneigenlijk gebruik van de installatie. U kunt dan direct actie ondernemen.

Zelfherstellende beveiligingen

Elke individuele contactdoos kan worden uitgerust met zelfherstellende beveiligingen. Dit betekend dat bij een gebruikersfout de gebruiker via een goedgekeurd protocol de beveiliging zelf kan laten herstellen. Hierdvoor hoeft u als beheerder niet voor elke gebruikersfout naar de betreffende kast om dit te herstellen. Om dit volgens de normen mogelijk te maken zijn de beveiligingen uitgerust met extra componenten.

Meten per contactdoos

Elk individueel contactdoos wordt voorzien van een kWh-meter. Hiermee wordt het exacte verbruik per gebruiker vastgelegd.

Individuele kosten verrekening

Gebruikers melden zicht eenmalig online aan. Via een unieke code bij elke contactdoos kan de gebruiker de betreffende contactdoos aanzetten. De contactdoos wordt vrijgegeven en het verbruik wordt geregistreerd. Aan het einde meld de gebruiker zich af. De contactdoos wordt spanningsloos gemaakt en de gebruiker krijgt een gedetailleerde rekening. Deze kosten worden automatisch geïnd. Periodiek ontvangt de eigenaar van de kasten een overzicht van alle inkomsten die automatisch worden uitgekeerd.

Kostenpost levert opbrengsten

Wanneer u kiest voor het MAX pakket dan bepaald u de tarieven die een gebruiker aan u als eigenaar betaald voor het gebruik. Slimme kast int deze tarieven en betaald deze periodiek aan u uit.

Hoe werkt SLIMME kast?

Een kast op locatie wordt uitgerust met de SLIMME kast unit. Dit is een compacte processor die meterstanden verwerkt, de schakelaar aanstuurt, lokale opslag van gegevens verzorgt en de communicatie onderhoudt met de centrale server.

Als beheerder kunt u via de cloud software van SLIMME kast inloggen in het systeem. Dit kan eenvoudig via een desktop, laptop, tablet of smartphone. Hiermee is het systeem altijd en overal simpel benaderbaar.

Via de zeer gebruiksvriendelijke software kunt u voor- en achteraf het gebruik van de kast(en) eenvoudig organiseren. Met de agenda functie kunt u vooraf een bepaalde activiteit instellen waardoor de kasten precies op tijd energie geven op de contactdozen en achteraf wordt vastgesteld hoeveel energiekosten er gemaakt zijn. U kunt de kosten dan gelijk verrekenen. 

Totaal beheer en ontzorging 

SLIMME kast is een essentieel onderdeel om te komen tot een eerlijk en transparant economisch verantwoord beheer van de stroominstallaties. Daarnaast bent u wettelijk verplicht een Installatie Verantwoordelijke te benoemen (veilig beheer) en periodiek onderhoud aan de installaties te verzorgen.

Wilt u het beheer (Installatie Verantwoordelijke) en/of onderhoud met inspecties liever uitbesteden? Ook dit kunnen wij voor u verzorgen. U hoeft zich dan niet druk te maken over een veilige beschikbaarheid van de installaties.

Ook kunnen wij het afrekenen met gebruikers en eventueel de inkoop van de energie voor u uitvoeren. en de inkoop en verkoop van energiekosten. Hiermee worden de administratieve en financiële handelingen voor u verzorgd.

Wilt u nog verder ontzorgt worden, dan kunnen wij ook de realisatie en financiering van de installaties (kasten) voor onze rekening nemen. U gaat dan niet meer betalen voor het bezit maar voor het gebruik van de voorzieningen.

Wie zijn wij?

SLIMME kast is een activiteit van BUITENkast techniek

PUTkast techniek is de allround specialist voor technisch straatmeubilair. Voor vele betrokkenen zoals overheden, aannemers en installateurs zijn wij de vaste partner voor ondergrondse en bovengrondse technische behuizingen.

Sinds decennia zijn wij de marktleider voor markt- en evenementenvoorzieningen. In vrijwel elke gemeente van Nederland worden kasten van ons dagelijks naar volle tevredenheid gebruikt.
Voor meer dan duizend kasten verzorgen wij diverse beheersdiensten. Dit kan SLIMME kast zijn, Installatie Verantwoordelijke, periodiek onderhoud, betalen voor gebruik en de 24/7 storingsdienst. Hiermee garanderen wij dat u beschikt over betrouwbare, veilige en duurzame energievoorzieningen.

Alle kennis en ervaring voor een optimaal en zorgeloos gebruik van uw installaties vindt u onder één dak.